"Dance and Roses - Symphony nr. 2" (1997-98)

2.2.2.2./2.2.0.0./perc/archi/ Dur. ca. 13
Uropført af Vestsjællands Amts Ungdomssymfoniorkester under ledelse af Ole Schmidt i Musikhuset, Træskogården i Slagelse 14/11/98/
  
EWH

Værkfortegnelse | Programnote | Sound | In English

Skrevet til Vestsjællands Amts Komponistkonkurrence 1998, hvor den vandt førstepris.
Sample fra orkestrets indspilning af værket (ikke i handel)


Programnote

    Dance and Roses er skrevet til opførelse af musikskoleelever. Det består derfor af et begrænset udvalg af rytmiske moduler, der bearbejdes og sættes sammen på ny og ny. Værket er relativt kort og kun i Ún sats. Til gengæld er forløbet i den grad symfonisk tænkt, at det måtte være en symfoni. Omend en meget lille Ún. Så på den måde er begge mine symfonier skrevet indenfor et år. Titlen referer til såvel det rytmiske drive, som til mangfoldigheden af melodilinjer. En maongfoldighed som jeg af uransagelige grunde altid associerer til blomster. Og så er der vel også et hint til et gammelt band med pistoler istedetfor dans.
    SHN 2008

Tilbage


"Dance and Roses - Symphony nr. 2" (1997-98)

2.2.2.2./2.2.0.0./perc/archi/ Dur. ca. 13
Premiered by the Youth Orchestra of the County of West Zealand conducted by Ole Schmidt 14/11/98/
  
EWH

Catalogue of Works | Programnote | Sound

Sample from the orchestras recording (unavailable)

Programnote

    Dance not Guns. The symphony is written for amateurs. For children actually. It is in one movement, wich is divided into clearly defined sectors of varying expressions. Some with a rythmic drive, other dancing in different metres at the same time it woud seem. For the listener that is. The musicians aren┤t told. The Roses of the title are all the melodic lines, with and without thornes.
    SHN 2008

Back


 Svend Hvidtfelt Nielsen