"Slides" (2009)

2 sax, bass-guitar, perc. Skrevet til og uropført af ensemblet "Spring" i Jazzhouse 3/11/09 Dur. ca. 2-10'00 - SHN 

Værkfortegnelse | Programnote | Score | In English

Programnote

  "SLIDES" "Slides" er fem oplæg skrevet til Torben Snekkestads "Spring"-kvartet.
  Oplæggene kan spilles som de står, med improviserede afsnit skudt ind imellem, eller de kan files til og indgå i en anden sammenhæng. Man kan selvfølgelig også vælge ud og nøjes med de sektioner eller bare de elementer, man synes man kan bruge.
  Umiddelbart har jeg tænkt sektion A og B spillet i forlængelse af hinanden, hvor sektion Bīs baslinie (med variationer og udbygning) kunne fungere som grundlag for soli. Sektion C og D er to tematiske gestalter som man kender det fra så megen jazz-musik: Et tema, der kan fungere inspirerende for improvisation og videre udbygning. Sektion E har motivisk forbindelse til sektion A, men glissandiene er sat i en anden sammenhæng. Det kunne være udgangspunkt for arbejde med glissando som fænomen. Opbygningen af sektionernes rækkefølge og antal overlades fuldstændigt til de udøvende.
  Gestalterne er ikke alle helt spritnye. Har man hørt "Musik for to Ensembler" vil man kunne genkende de fleste elementer, også selv om de her optræder i en ny udformning. Instrumentariet er angivet som to uspeciferede saxofoner, bas og en trommeslager, der selv skal finde på det hele.
  Partituret er skrevet i C. De uspeciferede saxofonpartier lader sig realisere på såvel sopransax, altsax og klarinet.
  Jeg har angivet forskellige tempi. Man kan sikkert også realisere det hele i helt tredje tempi.
  23/6/9 Svend Hvidtfelt Nielsen

Tilbage


"Slides (2009)

2 sax., bass-guitar, perc. Dur. ca. 2-10 min. - SHN 

Catalogue of Works | Programnote | Score

Back

"Slides" is a collection of themes and ideas made for improvisational Jazz-ensembles. That is, anything can evolve from these settings. It's a kind of "classical-music"-made trad. standard, that may function as basis or inspitation for further work. SHN 2009

 Svend Hvidtfelt Nielsen